Is mesothelioom dodelijk?

In de wereld van mesothelioom zijn er geen garanties op overleving voor de patiënt, omdat deze kwaadaardige ziekte dodelijk kan zijn als ze niet in de vroege stadia wordt gediagnosticeerd. Ook al is er geen remedie bekend voor deze kanker, het kan nog steeds worden behandeld.

Als u of een geliefde de diagnose mesothelioomkanker heeft, dan heeft u vele mogelijkheden. Deze behandelingen variëren van chirurgie tot bestralingstherapie en van chirurgie tot chemotherapie. Uw arts zal bepalen welk type behandeling het meest geschikt is voor uw geval en zal u ook vertellen over de bijwerkingen van elke behandeling.

De eerste behandeling die uw arts u kan geven, is een operatie, waarbij kankercellen worden verwijderd en weggestuurd om te worden onderzocht op kankermutaties. Soms is een operatie alleen voldoende om uw kanker te helpen krimpen, maar andere operaties, zoals een abdominale laparotomie of een thoracotomie, kunnen nodig zijn om kankertumoren te verwijderen.

Chemotherapie, die gewoonlijk wordt gegeven aan patiënten die een operatie hebben ondergaan, wordt gebruikt om kankertumoren te behandelen. Bij deze behandeling worden medicijnen gebruikt die kankercellen doden. Het is niet duidelijk hoe deze medicijnen in het bloed komen, aangezien ze rechtstreeks in het kankerweefsel worden geïnjecteerd, maar ze lijken door het bloed te reizen en kankercellen in de bloedbaan te vinden. Zodra de kankercellen zijn gevonden, worden ze gedood.

Chemotherapie wordt ook gebruikt om niet-kankerachtige tumoren in het lichaam te behandelen. Veel artsen zijn van mening dat het misschien het beste werkt om die tumoren te behandelen die in de buikstreek of de longen voorkomen. Medicijnen voor chemotherapie werken ook goed om de lymfeklieren te behandelen, die het lichaam helpen vocht te verwijderen, en de huid, die het ademhalingssysteem kan verstoppen en ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken.

Stralingstherapie, een andere veel voorkomende behandeling voor kanker, gebruikt lage energieniveaus om kankercellen te doden. Bovendien vernietigt het abnormale weefsels door ze te laten barsten.

Chirurgie is mogelijk de enige behandeling die wordt gebruikt voor kankertumoren die zich diep in het lichaam bevinden. Deze methode kan worden gebruikt om tumoren te verwijderen die zich in het hart of de longen bevinden, en kan ook worden gebruikt om tumoren te verwijderen die zich in de buik, de longen, de hersenen, de botten en de hartkleppen bevinden. Na de operatie wordt een laag vet verwijderd van één of beide zijden van de tumor en worden hechtingen in de wond geplaatst om de incisie te sluiten.

Nadat de bestralingstherapie is toegediend, wordt u mogelijk in een kunstmatige baarmoeder geplaatst en wordt er een kunstmatige huid en spier aan de zijkanten van de borst geïmplanteerd om u meer op een zwangere vrouw te laten lijken. In sommige gevallen wordt een radioactieve stof in uw lichaam geïntroduceerd om de kankergezwel te behandelen.

Artsen hebben ontdekt dat als er een bepaald aantal mesothelioomcellen in het lichaam achterblijft, deze zich kunnen ontwikkelen tot een vorm die snel teruggroeit. Deze groei kan leiden tot een extreem grote tumor. Daarom is het belangrijk dat de kankercellen zo snel mogelijk worden verwijderd en niet verspreiden naar andere delen van het lichaam. Indien onbehandeld, kan de tumor mogelijk niet worden verwijderd en kan de kanker groter en zelfs gevaarlijker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.