Het belang van asbest dakpannen

U denkt misschien dat de aanwezigheid van asbest dakpannen geen probleem is. Het is tenslotte gewoon weer een isolatielaag, toch? Niet altijd. ACM’s zoals buis- en isolatiefolie kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken bij degenen die ermee in contact komen, maar asbestplafondtegels en zelfs asbesttegels vormen doorgaans geen grote bedreiging voor de gezondheid. In het dagelijks leven is het moeilijk om ze te bereiken en omdat ze meestal helemaal droog zijn, zijn ze volkomen veilig, zelfs als ze onbeheerd worden achtergelaten.

asbestos ceiling tiles

Asbest dakpannen zijn er in een breed scala aan kleuren en patronen en zijn vrij eenvoudig te installeren. Maar het zijn de vezels die ze hun naam geven en het grootste gevaar vormen. Deze vezels zijn erg fijn en kunnen zich nestelen in de longen van de mens en asbestose of mesothelioom veroorzaken. Ze kunnen zich ook ophopen in andere delen van uw huis of gebouw, inclusief de vloeren van douchecabines en toiletten, muurholtes, plafonds en zolders en ventilatiesystemen.

Over deze tegels hoeft u zich natuurlijk geen zorgen te maken. Het risico zit hem in de vezels zelf en hoe ze worden opgeslagen. Het is niet ongebruikelijk dat iemand in contact komt met asbest en na enkele maanden een longinfectie ontwikkelt. Hoe langer de vezels aan lucht worden blootgesteld, hoe groter de kans dat ze worden ingeademd.

Als het gaat om het plaatsen van asbest dakpannen, kunnen ze het beste worden geïnstalleerd door een erkende loodgieter. De enige manier om te weten of de tegels zijn behandeld, is om erachter te komen wat de fabrikant van het product als actief ingrediënt heeft vermeld. Als er additieven worden gebruikt, moeten deze aan het bestand worden toegevoegd nadat het is geïnstalleerd. Er moet ook worden opgemerkt dat deze tegels het beste op een stevige ondergrond kunnen worden geïnstalleerd, omdat de tegels gemakkelijk kunnen bewegen.

Asbesttegels zijn ook vatbaarder voor vlekken, wat kan resulteren in vlekken op uw tapijt of zelfs op uw huid. Dit kan het later moeilijk of zelfs onmogelijk maken om op te ruimen. Als u problemen met de tegels opmerkt, moet u maatregelen nemen om deze zo snel mogelijk te verwijderen, zodat er geen vlekken op uw vloer of behang komen. en blijvende schade veroorzaken.

Om deze redenen is het belangrijk om voorzichtig te zijn als het gaat om het gebruik van asbesttegels in uw huis of gebouw. Hoewel het risico op het ontwikkelen van een asbestziekte door hen minimaal is, is het nog steeds niet de moeite waard om risico’s met hen te nemen.

2 reacties op Het belang van asbest dakpannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.